Leuke activiteiten in de omgeving

April

Tulpenroute

10 april t/m 5 mei 2020

Tulpenroute

De Tulpenroute Flevoland vindt plaats van 10 april t/m 5 mei 2020. Geniet van de bloemenzee aan tulpen, de mooie kleuren en ontdek het unieke buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde. Ook zijn er veel leuke activiteiten langs de routes.

Asperges

half april t/m juni

Asperges

Asperges, ook wel ‘het witte goud uit het Oosten’ is één van de verrukkelijke producten waar het Vechtdal en Salland om bekend staan. Traditioneel met boerenham en een eitje of een lekker botersausje. Half april t/m juni zijn de asperges volop verkrijgbaar. Ga op bezoek bij één van de vele enthousiaste telers in de omgeving of proef ze bij één van de restaurants in het Vechtdal.

Fotograaf: Bas Silderhuis en Chris Waarlo

Museumweek

20 april - 26 april 2020

Museumweek

Gedurende de Nationale Museumweek zijn honderden bekende en minder bekende musea te bezoeken. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten in musea door heel het land. Zo kunt u een bijzondere rondleiding of workshop volgen, lezingen bezoeken en zijn er tentoonstellingen speciaal voor de Museumweek opgezet.

Fotograaf: Rogier van den Berg

Koningsdag

27 april

Koningsdag

Op 27 april is het Koningsdag en worden in het hele Vechtdal verschillende activiteiten en optochten georganiseerd. Vraag bij de receptie voor het programma van Ommen en Dalfsen.