fbpx

Evenementen

Overzicht van alle activiteiten in de omgeving

April2019-05-21T12:27:39+00:00

Leuke activiteiten in de omgeving

April

Tulpenroute

13 april t/m 5 mei 2019

Tulpenroute

De Tulpenroute Flevoland vindt plaats van 13 april t/m 5 mei 2019. Geniet van de bloemenzee aan tulpen, de mooie kleuren en ontdek het unieke buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde. Ook zijn er veel leuke activiteiten langs de routes. Het thema van Tulpenroute Flevoland 2019 is ‘De Gouden Eeuw’, een bloeiperiode in de zeventiende eeuw voor de handel, wetenschap en kunsten waarin de tulp een belangrijke rol speelde.

Asperges

half april t/m juni

Asperges

Asperges, ook wel ‘het witte goud uit het Oosten’ is één van de verrukkelijke producten waar het Vechtdal en Salland om bekend staan. Traditioneel met boerenham en een eitje of een lekker botersausje. Half april t/m juni zijn de asperges volop verkrijgbaar. Ga op bezoek bij één van de vele enthousiaste telers in de omgeving of proef ze bij één van de restaurants in het Vechtdal.

Fotograaf: Bas Silderhuis en Chris Waarlo

Boerenmarkt - Vilsteren

20 april 2019

Boerenmarkt - Vilsteren

Op 20 april wordt de Boerenmarkt op het landgoed Vilsteren georganiseerd. Een leuke markt waar producten uit de regio verkrijgbaar zijn. Er is een breed scala aan producten waaronder Lakenveldervlees en lamsvlees, zuivel, meel, kaas, eieren, pasta , brood, vis, groente, honing, kip, jam, bier en fruit. Alles draait hier om goed, eerlijk en smakelijke voeding.

Koningsdag

27 april 2019

Koningsdag

Op 27 april is het Koningsdag en worden in het hele Vechtdal verschillende activiteiten en optochten georganiseerd. Vraag bij de receptie voor het programma van Ommen en Dalfsen.