Heerlijk kamperen aan waterkant van de rivier de Vecht

Camping aan de Vecht in Ommen

Resort de Arendshorst is een camping en bungalowpark direct gelegen aan de Vecht in Ommen. Een visstek bij uitstek. Fietsliefhebbers, kanoërs en wandelaars genieten op talloze routes van de prachtige natuur in het mooie Vechtdal Overijssel. Resort de Arendshorst kent ruime kampeer- en staanplaatsen. Daarnaast kunt u als kampeerder bij ons alle kanten op. Er zijn op onze camping zowel staanplaatsen met als zonder elektra, een eigen watertappunt en afvalwateraansluiting.

Resort de Arendshorst is te vinden op een unieke locatie midden in de natuur, direct aan de Overijsselse Vecht bij Ommen. Een prachtige camping om te recreëren, genieten van de natuur en te ontspannen. Een camping met ruime kampeerplaatsen en veel voorzieningen. Er zijn veel faciliteiten om uw verblijf nog aangenamer te maken.
camping-ommen
Kortom, voor een topvakantie op een unieke locatie aan de Vecht voor het hele gezin of enkele dagen ertussenuit om te vissen en te fietsen, kom naar Resort de Arendshorst!
Zoek & boek Camping Aankomst Vertrek

Reserveer nu bij Resort de Arendshorst

Boek uw heerlijke vakantie aan de Vecht!

Kampeerinformatie

Klik op een van de orderstaande iconen om naar de betreffende pagina te gaan.

Heerlijk genieten

Van alle gemakken voorzien

 • Een ruime plek

 • Royaal ingerichte bungavan

 • Privacy door beplanting

 • WIFI

 • Auto bij accommodatie

 • Restaurant

 • Terras

 • Snackbar

 • Nabij de stad Ommen

 • Heerlijke omgeving

 • Gelegen aan de vecht

 • Verhuur van fietsen, kano’s, barbecues

 • Vissen in de vecht

 • Speelmogelijkheden voor kids

Informatie over de Vecht en het Vechtdal

Het Vechtdal

De Vecht

In Nederland stroomt de Overijsselse Vecht tussen de hoger gelegen regio’s Drenthe en Twente door langs de zuidzijde van een voor deze rivier opvallend breed dal. Het oorspronkelijke dal van de Oer-Vecht is gevormd in de voorlaatste ijstijd (het Saalien). Smeltwater dat ten zuiden van het landijs naar het westen stroomde, heeft zich diep in het landschap ingesneden. Fluvioglaciale zanden hebben dit oerstroomdal later voor een groot deel opgevuld. Door afsnoering van de erosiedalen in het Weichselien bleef ook in het Holoceen de afwatering moeilijk. In de hierdoor ontstane afgesnoerde meertjes ontwikkelde zich veen.

Waterwerken in de Vecht

De vecht is voorzien van verschillende waterwerken. Sommige waterwerken zijn al honderd jaar oud.

Bijvoorbeeld de Sluis met stuw en vistrap bij Vilsteren.

de-vecht-ommen-vilsteren-stuw-sluis-vistrap

Natuur in het vechtdal

Het Vechtdal staat bekend om de vele verschillende natuurgebieden die het rijk is. Stuifzanden, heide, vennen en meertjes worden afgewisseld met eindeloze panorama uitzichten over groene weides en het rustgevende gekabbel van de rivier De Vecht. bron:vechtdaloverijssel.nl 

Mooie plekken om heen te gaan zijn bijvoorbeeld: De Sahara in Ommen,  De Uilenkamp, Mölnmarsch, De Lemelerberg, De Besthmenerberg

Recreatie in het Vechtdal

Er zijn diverse recreatieve voorzieningen in het Vechtdal. Naast het landschappelijk schoon is ook een gebouw als Kasteel Rechteren van belang. Het Pieterpad loopt tussen Coevorden en Ommen door het dal van de Overijsselse Vecht. Bij de stuw van Junne kruist het pad de rivier. Het Vechtdalpad loopt van Zwolle tot Gramsbergen en is onderverdeeld in vier etappes. De eerste wandelgids van het Vechtdal stamt uit 1903. De Landelijke Fietsroute LF 16 volgt de Overijsselse Vecht van monding tot de bron.

Reserveer nu!

Boek uw vakantie bij Resort de Arendshorst

Heerlijk genieten van de natuur in de prachtige omgeving van Ommen, aan de Vecht? Met prachtige fiets- en wandelroutes door de natuur? Wacht niet langer en reserveer nu uw vakantie op Resort de Arendshorst.

Zoek & boek Camping Aankomst Vertrek