Tips voor het vissen in de Vecht

Vistips

Geschreven door één van onze vaste gasten

Deze tips zijn bedoeld voor mensen die niet of nooit op een rivier vissen. Veel mensen die op de camping komen vissen, vissen vaak alleen maar op stilstaand water meestal een kanaal of vijver bij hun in de buurt, en vissen op de Vecht vaak verkeerd. Daardoor vallen de vangsten vaak tegen b.v. als ik achter iemand ga staan en als hij of zij zijn voer of korf in het water gooit en ik aan de oppervlakte een oranje of gele vlek zie. Dan komt je voer nooit op de bodem, want de Vecht is in het midden gemiddeld 3,5 m diep en stroomt haast altijd en je voer is voordat de korf de bodem raakt al uit de korf en word dan door de stroom mee genomen.

 • Zorg voor goed zwaar voer, desnoods plakkerig en zwaar maken met, b.v. Ttx de mais, allesbinder of maizena en /of keizelsteentjes dan blijft het voer goed in de korf zitten en op de bodem liggen. Als het stroomt elk kwartier een korf of bal met voer brengen.De Vecht kan hard stromen, gebruik dan voerkorven met ankers minimaal 60 gram tot wel 100 gram. Neem je korf zo zwaar dat hij na de inworp op de plek blijft liggen anders drukt de stroom, nadat het voer uit je korf is, de korf met het haakaas diagonaal naar de kant en ligt je korf met aas niet meer in het voerspoor waar de vis aast.
 • De meeste vis wordt een paar meter vanaf de overkant gevangen. Hoe meer mensen er aan het water komen, des te meer trillingen in het water en de camping eigenaar komt ook geregeld met een golfkar langs rijden dit veroorzaakt ook trillingen.
 • Dus de meeste vis vlucht naar de overkant, feeders vanaf 3,90m gewicht 110 gram. Bij het binnen draaien van de korf of met een vis, de hengel de laatste 5m hoog houden anders kom je vast te zitten tussen de stenen die nog ver onder water doorlopen.
 • De beste resultaten op brasem heeft men met de method, zwaar lokvoer gebruiken, boilies Sonubaits Tutti Frutti zijn vaak wel goed, maar ieder heeft zijn eigen voorkeur. In het voorjaar doen een paar mestpieren of mais het vaak ook wel goed.
 • Voor voorn vissen met de feeder of picker moet men zwaar lokvoer b.v. van De Eynde Turbo gebruiken, en maden en of casters als aas. Gelukkig komen de exotische grondels in de Vecht nog niet voor.
 • Vissen met de vaste stok vanaf de steiger minimaal 6m of langer. Vanaf de kant 9m of langer want de stenen lopen ver het water in en met een korte stok zit men steeds vast.
 • Als de Vecht zo hard stroomt dat het water er door buldert, is de enige mogelijkheid om de vissen met de vaste stok met een voerkorf of method vanaf het steiger of de kant, men vist dan op de top, b.v. vanaf de steiger, hengel 6 m met elastiek in de top, 5m snoer en aan, en aan het einde van de top naar rechts de korf met de stroom mee in gooien, korf van 40 gr blijft dan mooi liggen. Als het zo hard stroomt gaat de vis meer langs de kant staan omdat het daar minder hard stroomt, dus hoeft men dan niet zover in te werpen

  Belangrijke tip

  Van April tot September komen er veel in Ommen gehuurde motorbootjes langs, deze bootjes varen vaak op een paar meter uit de kant. Vaak varen ze door je snoer, en in het ergste geval gaat je hengel mee het water in en ben je je spullen kwijt, de bootjes varen gewoon door en zijn doof voor jou verwijten. Een manier om dit te voorkomen is je feeder of picker top daar waar de oever en het water elkaar raken, de oeverlijn dus, op ongeveer 10 a 20 cm hoogte boven deze lijn af te stellen. Je lijn loopt dan direct vanaf de kant al onder water en de kans dat je lijn dan in de motor van de boot komt is dan veel kleiner.

  Vissen op roofvis

  Het bestand aan snoekbaars in dit pand is vrijwel nihil. De snoek stand is zeer goed, er worden geregeld vanaf de camping snoeken van # 1 m gevangen. De beste kansen heeft men met de eigen boot omdat men dan een groter gedeelte af kan vissen, mij grootste snoek was 117cm vanuit de boot.. Pluggen b.v. Screaming Devil, Bull-Dawn, rubber kunstaas en Jerkbaits zijn goed, maar ook de grote Mepps spinners zij terug van weg geweest weg geweest. Het beste kan men werpend de oeverzone af vissen met kunstaas De stuwen in de Vecht en Regge zijn ook goed voor het vissen op roofvis maar denk aan de wettelijk verplichte afstand vanaf een kustwerk, want de controle is streng!

  Ik hoop dat jullie met de tips je voordeel doen, en vang die MEGA brasem of snoek.

Reserveer nu!

Boek uw vakantie bij Resort de Arendshorst

Heerlijk genieten van de natuur in de prachtige omgeving van Ommen, aan de Vecht? Met prachtige fiets- en wandelroutes door de natuur? Wacht niet langer en reserveer nu uw vakantie op Resort de Arendshorst.