Ontdek de omgeving

Steden en dorpen

Ommen

Ommen, gelegen in het hart van het Vechtdal, is een schitterende Hanzestad met een rijke geschiedenis en bruisend centrum. Het historische centrum van de stad en het dorpse karakter maken van Ommen een gemoedelijk en idyllisch plaatsje aan de Vecht. In het centrum kan je shoppen in diverse winkels en ateliers. Er is een breed aanbod aan restaurants en leuke terrasjes.

Fotograaf: Greg Theulings

Fotograaf: Rogier van den Berg

Dalfsen

Dalfsen is een dorp aan de rivier de Vecht en is bekend van de Blauwe Bogenbrug en ‘De Zwevende Kei’. Er is in Dalfsen veel ruimte en aandacht voor natuur en cultuur. Dalfsen werd eerder al uitgeroepen tot Groenste dorp en Groenste kleine stad. Er zijn leuke winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes te vinden. Breng ook een bezoekje aan de Westermolen.

Zwolle

De Hanzestad Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel. Zwolle heeft een historische binnenstad met veel bezienswaardigheden zoals Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren, restaurants, gezellige terrasjes en kroegen, een gezellige binnenstad en natuurlijk volop mogelijkheden voor een avondje uit, zoals theater Odeon de Spiegel. Zwolle is ook een leuke stad op te shoppen. De binnenstad bevat vele grote en kleine winkels en heeft voor iedereen wat te bieden.

Fotograaf: Zwolle Marketing

Fotograaf: Aukeline Minnema

Staphorst / Rouveen

Gelegen in het Reestdal ligt de mooie gemeente Staphorst. Hier worden oude tradities nog in ere gehouden. Je vindt er klederdracht, Staphorster Stipwerk en prachtige boerderijen in de typisch Staphorsterkleuren groen en blauw. Geniet van het unieke slagenlandschap rond Rouveen of de mystiek van de kronkelende Reest bij IJhorst. In de zomer worden op drie woensdagen achter elkaar de Staphorsterdagen gehouden met een braderie, demonstraties van oude ambachten en klederdrachtshows.

Elburg

Het oude vestingstadje Elburg ligt in Gelderland en is zeker een bezoekje waard. Binnen de muren van het oude vissersplaatsje lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Je wandelt via de middeleeuwse stadspoort zo de charmante Hanzestad in. Verdwalen is haast onmogelijk: het stratenplan is rechttoe rechtaan in deze voormalige vissersstad.

Fotograaf: Gijs Versteeg Fotografie

Fotograaf: Bas Silderhuis en Chris Waarlo

Deventer

Deventer is een Hanzestad aan rivier de IJssel en één van de oudste steden van Nederland. Struin door de authentieke straatjes langs unieke winkeltjes, bijzondere galeries en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Deventer is een levendige stad met een monumentale sfeer waar niet voor niets het bekende Dickensfestival wordt gehouden. De stad is door de vele leuke boetiekjes ook zeker een aanrader om te gaan shoppen.

Giethoorn

Giethoorn, gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, is een idyllisch dorpje in Overijssel waar talloze rietgedekte boerderijen zijn gebouwd op kleine veeneilandjes die met 170 houten bruggetjes zijn verbonden. Het is erg leuk om rond te wandelen in dit dorpje omdat hier geen auto’s kunnen komen. Maar de beste manier om Giethoorn te verkennen is door middel van een fluisterpootje of een punter.

Fotograaf: Savannah Nijkoops