fbpx

Bezienswaardigheden

Interessante uitstapjes in de omgeving

Bezienswaardigheden2020-01-31T09:10:06+00:00

Museums, monumenten, natuurgebieden en attractieparken

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Resort de Arendshorst zijn niet alleen leuke dorpjes en steden, maar ook veel andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Voor meer informatie over de omgeving of foldermateriaal, vraag het bij de receptie.

Lemelerberg

De Lemelerberg is een stuwwal met een hoogte van zestig meter. Net als de Sallandse heuvelrug is de Lemelerberg ontstaan in de voorlaatste ijstijd. De Lemelerberg wordt gekenmerkt door heide, loofbos en stuivende zandvlaktes. Andere ‘bergen’ uit dezelfde periode zijn de Besthemenerberg en de Archemerberg. Bovenop de Lemelerberg ligt een grote zwerfkei dei tijdens de ijstijd is meegevoerd. Het gebied is uitstekend voor het maken van mooie wandel- en fietstochten.

Fotograaf: Gijs Versteeg / Toeristme Rijssen-Holten

Beeldentuin Witharen

Beeldentuin Witharen is het bedrijf van meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema. Zij wonen en werken hier ruim 26 jaar, en hebben beiden een eigen werkplaats. In galerie de Schaapskooi laat Louis zijn meubels zien. In keramiekatelier de hooiberg heeft Thea haar werk en expositieruimte. Daarnaast is er een prachtige beeldentuin van 15.000m2. Elk voor jaar wordt een nieuwe Zomerexpositie ingericht met ruim 100 werken van 10 tot 12 verschillende gastkunstenaars. Elk jaar nieuwe kunstenaars, en dus ook nieuw werk.

Avonturenpark Hellendoorn

Voor een avontuurlijk dagje uit zit je goed bij Avonturenpark Hellendoorn. In de bossen van de Sallandse Heuvelrug vind je ruim 30 attracties en shows. Van spetterende wildwaterbanen en een zweefmolen tot spectaculaire achtbanen. Lasergamen kan ook en voor de kleinste avonturiers is er ook genoeg leuks te beleven in Dreumesland. Ook is er een outdoor Slidepark met 11 waterglijbanen.

Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe & Kröller-Müller Museum

Het park De Hoge Veluwe is een nationaal park in de Nederlandse provincie Gelderland. Het park is tegenwoordig ongeveer 5.400 hectare groot. Op De Hoge Veluwe is naast een veelzijdig natuurlandschap ook ruimte voor cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst. Zo maakt het Kröller-Müller Museum deel uit van het park. Hier is een grote collectie schilderijen van Vincent van Gogh te vinden, maar ook werken van andere schilders en kunstenaars. Ook de beeldentuin van het museum is zeker de moeite waard.

Bourtange

Het vestingdorp Bourtange ligth in de buurt van Westerwolde bji de Duitse grens. Bourtange is een reconstructie van de oorspronkelijke vesting van 1742. Wandel over de ophaalbrug het vestingdorp in en stap het verleden binnen.Er zijn vele bezienswaardigheden en het is leuk om een rondwandeling over de vestingswallen te maken. Ook zijn er verschillende gezellige winkels en horecagelegenheden. Regelmatig worden er spectaculaire evenementen georganiseerd.

Orchideeën Hoeve

Breng eens een bezoek aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Dit tropische park is geheel overdecht en brengt verre werelddelen heel dichtbij. Laat je verrassen door de mooiste planten, bloemen en dieren. Bezoek Europa’s grootste vlindertuin, speel met de papegaaitjes en ga op avontuur in het Mangrovebos. Waar je op het ene moment nog midden in het Amazone Regenwoud staat, wordt je het volgende moment meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld. Naast talloze bloemen en planten zijn er ook aapjes, vlinders, meervallen en andere dieren te vinden.