Leuke activiteiten in de omgeving

Augustus

Ommer Bissingh

juli t/m september

Ommer Bissingh

De Ommer Bissingh is een zomerevenement dat georganiseerd wordt op verschillende dagen in de maanden juli, augustus en september. Iedere dag heeft een eigen thema. Zo is er een speciale dag voor kinderen, een dag waar de middeleeuwen centraal staan en een thema rondom kunst en cultuur.  De Ommer Bissingh jaarmarkt is al sinds de 16e eeuw op de tweede dinsdag van juli.

Blauwe bogen dagen - Dalfsen

juli & augustus

Blauwe bogen dagen - Dalfsen

Tijdens vier vrijdagen in juli en augustus is het feest in Dalfsen met een leuke braderie, muziek en gezelligheid.Vrijdag 19 juli is de eerste Blauwe Bogendag. Iedere Blauwe Bogendag wordt er een rommelmarkt georganiseerd. Verder zijn er veel kraampjes met kunst, ambachtelijke producten of kunst en boeken.Ook winkeliers pakken uit met extra kortingen en kraampjes.

Fotograaf: Rogier van den Berg

Gondelvaart Giethoorn

29 augustus

Goldelvaart Giethoorn

Elke laatste zaterdag in augustus vindt er in Giethoorn een sprookjesachtig evenement plaats. Boten met muziek, prachtige creaties op versierde en verlichte boten trekken in een grote stoet door de Gieterse dorpsgracht. Prachtig versierde bruggen en aanliggende tuinen maken het feeërieke plaatje compleet. Mis dit niet als u eind augustus in de buurt van Giethoorn bent!