Leuke activiteiten in de omgeving

Mei

Tulpenroute Flevoland

10 april t/m 5 mei 2020

Tulpenroute Flevoland

De Tulpenroute Flevoland vindt plaats van 10 april t/m 5 mei 2020. Geniet van de bloemenzee aan tulpen, de mooie kleuren en ontdek het unieke buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde. Ook zijn er veel leuke activiteiten langs de routes.

Asperges

half april t/m juni

Asperges

Asperges, ook wel ‘het witte goud uit het Oosten’ is één van de verrukkelijke producten waar het Vechtdal en Salland om bekend staan. Traditioneel met boerenham en een eitje of een lekker botersausje. Half april t/m juni zijn de asperges volop verkrijgbaar. Ga op bezoek bij één van de vele enthousiaste telers in de omgeving of proef ze bij één van de restaurants in het Vechtdal.

Fotograaf: Bas Silderhuis en Chris Waarlo

Bevrijdingsdag

5 mei

Bevrijdingsdag

Elk jaar op 5 mei is het in Nederland ‘Bevrijdingsdag’ en viert men dat zij op deze datum in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting. Zo ziet u aan vele huizen de Nederlandse vlag hangen en worden er bevrijdingsfestivals gehouden in diverse steden. Voorafgaand aan Bevrijdingsdag staat Nederland elk jaar ook stil bij de oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen in de wereld. Dat gebeurt tijdens de Dodenherdenking op 4 mei.

Nationale Molendag

9 mei - 10 mei

Nationale Molendag

Bezoek een van de 950 molens die op Nationale Molendag hun deuren openen. Molenaars doen hun uiterste best om hun molen zo mooi mogelijk te versieren met vlaggen en bloemen. U wordt door de molenaar rondgeleid, ontvangt een uitgebreide uitleg over het type molen waar u zich bevindt en mogelijk moet u de molenaar een handje helpen bij het draaien van de wieken. Voor kinderen worden vaak leuke activiteiten georganiseerd, waarmee ze op speelse manier in contact komen met het molenaarsvak.