Leuke activiteiten in de omgeving

September

Ommer Bissingh

juli t/m september

Ommer Bissingh

De Ommer Bissingh is een zomerevenement dat georganiseerd wordt op verschillende dagen in de maanden juli, augustus en september. Iedere dag heeft een eigen thema. Zo is er een speciale dag voor kinderen, een dag waar de middeleeuwen centraal staan en een thema rondom kunst en cultuur. De Ommer Bissingh jaarmarkt is al sinds de 16e eeuw op de tweede dinsdag van juli.

Vechtdal Fietsvierdaagse

1 t/m 4 september 2020

Vechtdal Fietsvierdaagse

Van 1 t/m 4 september is de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse. Er worden verschillende fietsroutes uitgezet. Alle routes hebben een eigen thema en ook zijn ze geheel gemarkeerd zodat u de fietsroutes eenvoudig kunt volgen. Resort de Arendshorst ligt direct aan het fietspad en is de ideale verblijfslocatie wanneer u mee wilt doen aan deze fietsvierdaagse.

Fotograaf: Gijs Versteeg / Toerisme Rijssen-Holten

Open Monumentendag

12 -13 september

Open Monumentendag

Ieder jaar wordt in het tweede weekend van september de Open Monumentendag gehouden. Dan openen circa 4000 historische gebouwen en locaties hun deuren voor publiek, zodat u meer te weten kunt komen over de historische omgeving en de noodzaak om deze monumenten te behouden. Het is een unieke kans om het Nederlandse erfgoed beter te leren kennen.

Fotograaf: Inge Hendriks